11 december 2018
Overhandiging bouwhekdoek Lidl

Op maandag 10 december 2018 om 14.45 uur overhandigde wethouder Henk Kosters aan rayonmanager Aldwin Wierstra en supermarktmanager Dennis de Jong van Lidl een bouwhekdoek bij de Lidl, Westerbaan in Roden.

Begin oktober is de Lidl Roden gestart met de verbouw en de uitbreiding van de supermarkt aan de Westerbaan. Wethouder Henk Kosters: “De Lidl is de eerste die daadwerkelijk conform gewenste centrumontwikkeling Roden aan de slag is. Nu de communicatiecampagne ‘Onvoorstelbaar Roden’ gestart is wordt de Lidl als eerste concrete project in uitvoering daarom in het zonnetje gezet, om te laten zien dat er werkelijk iets gebeurt.”

Duurzaam
Met de verbouw/uitbreiding van de winkel worden ook maatregelen getroffen om het pand zo duurzaam mogelijk te maken. Het filiaal wordt namelijk voorzien van de nieuwste ledverlichting en wordt niet meer verwarmd met aardgas maar met warmtepompen.

De gemeente heeft besloten om de supermarkten in het centrum van Roden te willen houden.
De stedenbouwkundige uitgangspunten voor het bieden van meer ruimte aan de supermarkten aan de Westerbaan zijn verwoord in de ‘Roder Rooilijn verkenning’.
De Westerbaan wordt met zijn supermarkten gezien als een voorraadkamer en qua stedenbouw past de schuur van een boerderij daar goed bij. Dit komt dus neer op schuurachtige kapvormen, grotere bouwmassa’s en ingangen aan het plein.

delen via:

Meer nieuws